Nuffnang Ads

Monday, March 28, 2011

cuti-cuti malaysia 2011

fuhhh...akhirnya habis dah cuti ummi untuk seminggu minggu lepas..fuhhh.....lagi..belum pernah marathon bercuti mcam ni...paling best cuti panjang sebab tak payah pening kepala masuk ofis buat kerja dan tengok perangai orang yang macam2 tuh...part tak berapa best bila kena machine baju2 dan lipat baju..dah macam dobi tu...lupa lak nak amik gambo baju2 kitorang tu...heheh..nasib baik nenek datang take over lipat baju..thanks mak..sayang mak...nanti kita g jalan2 ke Langkawi pulak...doakan rezeki lebih lepas ni:)
























cuti2 malaysia ni kira celebrate besday diorang yg ummi terhutang hari tuh. nak buat besday party lum ada time weekend yg ayah ada cuti. kebetulan ayah dapat blocked leave dan ummi pulak ada kursus di Pangkor 24-26 Mac, so amik peluang untuk bercuti jugakla..kalau tak cuti kesian pulak kat ayah...


bermula kisah percutian kami pada 21 Mac lepas, ummi dan ayah berkira2 nak start our holiday ke bukit merah laketown resort atau ke Gambang Water Park. tapi katanya ofis nak buat ke sana untuk bengkel SKT, so jimat la kalau pergi ngan ofis..hahahah... so kami tukar plan ke Cameron Highland. macam mengimbau kenangan masa honey moon lepas kawin tahun 2006...lama tu 2011 baru dapat jejakkan kaki ke sana ..tapi kali ni bawak dua hero ummi ni..seronok betul budak2 nie sebab sejuk yang amat...kami duduk 2 malam tapi lain2 hotel..first malam di Iris House Hotel..rasa macam mat salleh pulaks..tare dia ok, tapi lift dia rosak pulak, kami tukar ke hotel lain..Star Regency Hotel, yang ni memang berbaloi sebab bilik dia memang luas ada 1 queen bed dan 2 single bed..maka hero2 ummi tidur di katil masing2 la...dengan harga RM100..murah kan?...bagus betul holiday time bukan cuti sekolah nie, sebab barang2 murah daripada biasa sebab tak ramai pengunjung tiada competition harga, hotel pun dapat rate lain...seronok2!


lepas tu kami terus ke Lumut, menginap di Marina Cove Resort, Lumut dan main2 kat Marina Water Park, berbaloi sebab entrance fee is free for hotel guest. then, kami naik feri ke Pangkor..dok di Puteri Bayu Beach Resort..dapat la kami naik bot melawat pulau2 so, layan gambar jer la ye...nak citer je tak best kan..meh tengok gambo!:)








ni baru sebahagian..banyak lagi nak upload..nanti upload kat dalam FB pulak...

2 comments:

  1. wah, seronok nye berjalan hari koje..huhuhu..

    ReplyDelete
  2. ya betul la awin..heaven rasanya....:)

    ReplyDelete