Nuffnang Ads

Monday, June 7, 2010

short updates...

salam..lama betul tak update blog..sebabnya banyak benda berlaku lately...


1) uruskan urusan renovation rumah (pening kepala bila semua benda kita kena pikir...nak survey nak harga murah...tapi berbaloi:)


2) pindah rumah (selamat tinggal rumah kuarters, sayang jugak rasa tapi sebab asyik bocor jer..dah tak larat dah nak panggil maintenance yang begitu "efficient" tu)


3) sebab pindah rumah, sibuk angkut stok ebm afnan (thanks to atok sebab bagi tumpang fridge atok untuk simpan susu2 afnan-)


4) kemas rumah (uish, tak sangka boleh kemas rumah dalam tempoh masa 2 hari setengah jer...terror tak??)


5) last but not least, sebab kerja melambak kat atas meja...(agreement, sebutharga, tender, surat tawaran, surat setujuterima, meetings lagi...ish2 tak habis2)


disebabkan faktor2 di atas, ummi macam tak dan nak update...kat rumah lak ummi dah tak dapat nak update sebab dah potong dah streamx ngan phone line...kat taman kiotrang lum pasang kabel telekom lagi..(harap2 tak lama lagi leh la pasang...)


banyak perubahan bila dah pindah:


1) dulu, bersiap lewat pun tak pe, pukul 7.30 kat rumah lagi walaupun pukul 8 masuk kerja

sekarang, kena bangun 6.20 pg kena siapkan bekalan susu afnan (kalau tak sempat malamnya), pukul 7 dah kena start engin...(macam la jauh sangat...tapi tak suka dalam keadaan terkocoh2..)


2) dulu, balik kerja tak sempat nak berangan dalam keta dah sampai...sekarang, siap berangan nak masak apa, leh nyanyi2 ikut lagu kat radio...sebelum sampai:) pukul 6 pun pernah sampai rumah kalau lambat bertolak dari ofis...


3) dulu lepas sampai rumah terus ke dapur masak..sekarang kena betulkan urat2 dulu main ngan afnan zhafran baru leh masuk dapur..kadang2 lepas azan baru sibuk ke dapur..masak cincai...janji masak..zhafran afnan nak makan..kalau ummi belasah jer apa yang ada..:)


banyak jugak perubahan kan...opss lagi satu ummi dah mula balik baca quran yang selama ni ditinggalkan..dulu selalu ngelat tak baca hari2..sekrang nie dah disiplinkan diri setiap lepas solat maghrib..moga2 berkekalan la amalan nie....


updates pasal anak2 ummi:


1) zhafran dah makin suka menyakat adik dia pantang tengok adik dia main mainan dia pun sibuk rampas...afnan pun makin ligat ...pernah masuk dalam longkang tergolek sampai berdarah kepala...(adik buat ummi cuak jer..jgn nakal2 lagi ye)


2) zhafran dah kuat makan, ummi pun rasa semangat nak masak bihun, mee, nasi ayam...makanan faveret dia..afnan tak payah citer la,,,semua bedal..pedas2 pun makan sanggup ber ulam air tahan pedas macam ummi....bagus2...


3) zhafran dah boleh minum susu coklat ..dulu dia reject (mulanya dia suka minum milo ummi...tak elok lak ada gula..tu yang try balik dugro coklat...nasib baik minum)

afnan lak, alhamdulillah syukur pada Allah masih menyusu ummi lagi...(siang masih on ebm thru botol) malam kuat nyusu....thanks sayang sebab masih berminat ngan susu free nie...:)


eh, tajuk short updates...tapi ter "long" laks...heheheh...penat betul sekarang nie..rasa nak cuti..tapi sekarnag nie org lain sibuk cuti sebab cuti sekolah....


6 comments:

  1. zulie: bila duduk jauh skit dari ofis, mmg semua benda nak kena awal kan? tapi, puas hati sebab dah ada rumah sendiri... oh ya, teruskan menyusu afnan!!

    ReplyDelete
  2. Yeah sudah pindah umah baru.. Bila nk jemput org semban makan2?

    ReplyDelete
  3. zulie, kau duduk mana sekarang?

    ReplyDelete
  4. husni: thanks ye..doakan aku dapat complete susukan afnan...:)aku doakan sofea dapat kawan tahun depan...:)

    awin: nanti aku pm ko ek...

    din: aku dok kat taman impian putra bangi, tepi highway kl-seremban tu

    syikin: tulah...nanti tunggu masa sesuai k...

    ReplyDelete
  5. sibuk ke....?heheheh...cian...

    zah dah biasa dengan jadual awal..maklumlah travel ke ofz shj amik masa 45-50 minit..tupun sebab kebetulan suami keje sama..kalo tak jenuh jugak berkejar dgn feri dan bas utk ke ofz..nak drive mmg tak lalu...jam teruk kat penang ni..

    apapun semoga semuanya dipermudahkan ya!

    ReplyDelete